nenzys.blogg.se

Att bli sexuellt utnyttjad. Här är min historia. Min kamp för mitt liv

Min historia part 1

Kategori: Personligt

I 8 år levde jag i skuggan av skammen av att veta att en man som stod mig så nära, gjort mig så orätt i min barndom. I 8 år förstod jag inte varför min mamma inte förstod eller varför hon inte tog mitt parti, jag förstod inte varför min mormor försökte tysta ner det.

Sen den dagen förstod jag inte varför jag inte kunde vara nära en man, lita på någon eller varför jag mådde så dåligt.

Jag var 10 år då det hände, då min egen morfar utsatte mig för något så fult och hemskt, som kommer följa med mig hela mitt liv. Hans egna 80 års kalas, med tårta och en liten del alkohol skulle betyda att, under en ensam stund tillsammans på soffan i vardagsrummet, att han skulle ta på min 10-åriga kropp, på ett så smutsigt sätt.

Efteråt sprang jag ut, gråtandes till min mamma och mormor som stod i köket, jag fortsatte spring upp mot övervåningen till den bäddsoffa min mamma och jag sov i. Mamma och mormor sprang efter mig och frågade vad som hade hänt. Då jag, som den lilla flicka jag var, försökte förklara något så hemskt, kom inte alla ord ut. Allt de kunde förstå var att han hade varit innanför mina kläder.

Mormor ställer frågan om jag inte kunde ha känt fel och om han inte gjort det av misstag. Direkt då började jag tvivla på det uppenbara, absolut förbjudna som faktiskt hänt. Mormor lade också snabbt till att vi inte ska berätta för någon om vad som hänt.

Då mormor hör att morfar börjar röra på sig på nedervåningen, skyndar hon sig snabbt ner för att se hans reaktion på det som hänt. Då morfar ser mormors upprörda ansikte frågan han vad som hänt. Då hon säger att det inte är något, fortsätter han med att säga att han måste ha svimmat av inne i soffan, han säger att han inte kommer ihåg någonting.

Mormor går upp till oss igen, morfar stannar där nere. Mormor berättar vad morfar har sagt om att han inte minns någon, och hon lägger snabbt till att vi absolut inte får berätta något för morfar om vad som har hänt. Han skulle bli så fruktansvärt ledsen då.

Efter detta börjar en teater om att försöka leva normalt, att låtsas älska min morfar för det han gjorde mot mig och se till att ingen får veta något. Direkt började förträngandet av det som förstörde hela mitt liv.

Min historia slutar inte där, då min morfar utsatt mig för fler övergrepp, inte alls långt efter.

Kommentarer

 • Anonym säger:

  Ush, inge kul att läsa. Inte någonstans!
  Jag kan inte säga att jag förstår för det kan jag inte eftersom det inte hänt mig. Men jag tror du har/fick/hade känslan att bara känna att man var ensam inte utanpå men inne i sig. Att ingen förstod och hur du verkligen inte kunde säga men du verkligen ville. Men ändå så gick det inte på något sätt. Riktigt stort att du kliver ifrån den bubblan och gör detta för det kan iaf kännas lite bättre! (Såg din blogg på kissies.se)

  Svar: Tack så jätte mycket för din fina kommentar, du har så rätt i det du skriver! Följ gärna med i min resa mot det liv jag har idag!
  Tack så mycket för din förståelse!
  Nenzy S

  2012-09-20 | 18:49:28
 • Amanda säger:

  Vilka starka inlägg du har publicerat! Jag blir verkligen ledsen och irriterad över att någon ska behöva uppleva det som du har upplevt. Det han gjorde mot dig är inte okej under några omständigheter, det är fullkomligt vansinnigt! Det är aldrig någonsin ditt fel att du blev utnyttjad - glöm aldrig det. Jag kan inte heller begripa att din mormor och mamma inte tog dig på allvar och ingrep igen, i din då unga ålder behöver man allt stöd man kan få i en sådan här situation, särskilt från vuxenvärlden. Men de bevisade ju bara att de svek dig lika mycket som han gjorde, genom att förneka och förtränga.

  Har du fått någon hjälp för det här? Går du hos någon psykolog idag?

  Varma kramar till dig!

  Svar: Tack så mycket för att du läst min blogg, jag är överväldigad över hur många underbara kommentarer! Det var så många frågetecken kring allt och varför allt blev som det blev. Jag kommer att fortsätta skriva inlägg om vad jag varit med om och hur det format mig som människa, om psykiatrin och mitt nuvarande liv. Följ gärna med mig i min resa mot det liv jag har idag, följ gärna min blogg!
  Tack så mycket för en så bra kommentar!
  Nenzy S

  2012-09-20 | 20:17:07
 • Monia - mamma till Tuvalie säger:

  har du skrivit blogg tidigare? Eller publicerat inlägg någon annan stans? Jag har nämligen läst ganska exakt detta inlägg för länge sedan, men minns bara inte vart...

  Svar: Jag har inte skrivit ut vad som hände på detta sätt förut och tror inte att jag skrivit om detta när jag var yngre. Men det finns många som har liknande upplevelser. Jag vill bara säga att det jag skrivit är 100procent min berättelse och sanning. Tack för att du läst min blogg och hoppas att du vill följa min resa! Kram Nenzy
  Nenzy S

  2012-09-20 | 21:56:04
  Bloggadress: http://moniasundgrenjansson.blogg.se
 • J säger:

  Men gud vad ledsen jag blir av att läsa vad du varit med om, lilla vän...... fy.... jag blir verkligen så ledsen. och det var läängesedan jag grät.

  Du skriver som jag tidigare nämnt väldigt bra och medryckande.

  Jag tycker att du när du är klar med texten till alla kapitel på den historia du vill förmedla borde du kontakta ett/flera bokförlag.

  Då tänker jag inte bara på själva, hemska historien du delar med dig om - utan självklart främst på hur duktig du är på att uttrycka dig i skrift. Du borde bli författare, om du inte har några andra drömmar/ambitioner förstås som du hellre vill syssla med.

  Svar: Tack så jätte mycket! Jag har en dröm att att bli just författare och skriva ut min barndom och uppväxt, mer detaljerat och även fler ljusa kapitel, som jag faktiskt hade, sällan, men då och då.
  Tack så mycket för en så bra kommentar! Det är därför jag får styrka till att skriva så bra!

  Kram N
  Nenzy - mitt liv som sexuellt utnyttjad

  2012-09-29 | 02:34:09
 • Sandra säger:

  hittade din blogg, va mod du har i dig :)
  Måste vara hemskt.. kul om vi skulle börja lära känna varandra, gillar att hjälpa folk om dom mår dåligt. svara tillbaka på min blogg. Kram på dig :)

  Svar: Tack! Det skulle vara intressant att lära känna varandra, vi kan gärna prata, men jag mår inte dåligt i dagens läge. Önskar att jag hade mött en människa som du då! :)
  Kram N
  Nenzy - mitt liv som sexuellt utnyttjad

  2012-10-03 | 21:34:02
  Bloggadress: http://nattstad.se/sandraviktorsson
 • Fian säger:

  Ett fel har du här. Jag tror du har skrivit det omedvetet. Jag hoppas du tar till dig vad jag säger nu.

  Du skriver "förstörde hela mitt liv". Låt det inte förstöra hela ditt liv, du har hela livet framför dig. Det är du som bestämmer om detta ska förstöra resten av hela ditt liv. Gör vad som får dig att må bra <3

  Svar: Det som morfar gjorde mot mot mig kommer alltid att finnas kvar. Vad jag än gör kommer det jag upplevde alltid att påverka mig och mitt liv. På så sätt har han förstört allt, det trodde jag i alla fall då ingenting i mitt liv fungerade. Jag förstår vad du menar. Tack för en bra kommentar och jag hoppas du förstår att det jag skriver mest handlar om det jag kände då. Kramar
  Nenzy - mitt liv som sexuellt utnyttjad

  2012-10-30 | 02:21:13
 • Bella säger:

  Usch, blir så ledsen när man läser sånt här. Ett barn ska absolut inte behöva vad med om det du har behövt gå igenom.

  Väldigt starkt av dig att våga berätta och prata om de! Tusen styrkekramar till dig, ha det bäst! <3

  Svar: Ingen ska behöva gå igenom något sånt. Men jag är glad över att få berätta, skriva och få stöd. Tack så mycket för att du läste och skrev en bra kommentar!
  Kramar N
  Nenzy - mitt liv som sexuellt utnyttjad

  2012-11-08 | 21:18:09
 • angelijna säger:

  https://www.youtube.com/watch?v=u25rP0-F_ko

  kollar på min nya cover Someone Like You, GILLA den gärna eller släng in en kommentar och dela med dina vänner, detta betyder och hjälper mig otroligt mycket, tack!:)

  2013-12-03 | 17:48:22
  Bloggadress: http://dampidompe.blogg.se

Kommentera inlägget här: